Bureau Cnockaert

Een familiebedrijf onderleiding van Ing. Ann Cnockaert en Ir. Bruno Corluy.

Met een jaren lange traditie in het technisch ontwerp voor infrastructuur en uitvoeringsdossiers. De jonge generatie staat klaar om de scope van het bedrijf te verruimen. De complexe stedenbouwkundige vraagstukken vragen om een mental shift binnen het bedrijf. De jonge generatie herschrijft de visie en missie zodat ze als studiebureau een antwoord kunnen bieden op uitdagingen zoals de klimaatverandering en een veranderende mobiliteitsvisie. Zo wordt het bedrijf klaargestoomd voor de toekomst. Een nieuwe visie waarbij het bureau streeft naar kwalitatieve publieke ruimte waarbij de nadruk wordt gelegd op kindvriendelijke en gezonde publieke en private ruimte, duurzaam waterbeheer, ontharden en infiltreren, biodiverse groenzones en duurzame mobiliteit.

 

 

Visie

De nieuwe projecten die een bijdrage leveren aan onze toekomst i.k.v klimaat zijn nu merendeel in uitvoering. De referenties die eerder al werden uitgevoerd tonen op technisch vlak onze sterktes. De combinatie van esthetisch, klimaatrobuust en technisch is mogelijk door het urban team die aangestuurd wordt door Marie-Amélie waardoor we nog meer onze schouders kunnen zetten onder onze blauw-groene visie.

 

De sterkte is dat Bureau Cnockaert alles in huis heeft, zowel de ontwerpers als de ingenieurs. Daardoor kunnen we van bij het begin realistische plannen opmaken die rekening houden met alle vragen en noden. Dat is de troef van de interne structuur, het samenwerken tussen ingenieurs, stedenbouwkundige ontwerpers, tekenaars en landschapsarchitecten. Dat resulteert in ‘ Urban Engineering’ waarbij ontwerp en techniek hand in hand gaan. Het samenwerken zorgt ervoor dat 21 medewerkers éénzelfde visie hanteren. Op deze manier is de coherentie tussen de uitvoering en het ontwerp verzekert. De opdrachtgevers van Bureau Cnockaert zijn overheden, openbare diensten, rioolbeheerders en projectontwikkelaars(privaat en VMSW). Hierdoor kan een ruime ervaring voor gelegd worden voor gelijkaardige publieke ruimte projecten.

Het bureau is gevestigd in Wervik op een idyllische plek in het groen. Achter de bakstenen muur zit een verborgen tuin waar we elke dag van genieten. Het domein past binnen de mindset van Bureau Cnockaert waarbij ingezet wordt op water, (eetbaar)groen, hergebruik, kunst, natuurlijk daglicht…De werkomgeving beïnvloed de gemoedstoestand, biedt inspiratie en draagt bij aan de creativiteit. Op deze manier kunnen we vernieuwende concepten bedenken in al onze diensten. Door het voorbeeld te tonen op kantoor geraken de klanten  en medewerkers niet alleen overtuigd maar ook geïnspireerd en dat is ook ons doel met ons ontwerpen van publieke ruimte.

 


                    

Missie

De missie van Bureau Cnockaert is kwaliteit en betrouwbaarheid leveren die ontstaat door onze kennis en creativiteit te bundelen en dit door een goede samenwerking.
Deze kennis en creativiteit worden gestimuleerd door een gezonde  en inspirerende werkomgeving

"Innovatie, duurzaamheid en kwaliteit staan steeds centraal"

"Een passende identiteit creëren voor het openbaar domein, op maat van elke opgave"

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×