Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

2020 >> 2021

We blikken terug op een bijzonder jaar en danken jullie voor het vertrouwen. Hoopvol uitkijkend naar de toekomst van 2021 willen we samen verder bouwen aan een blauwgroen Vlaanderen.

Bureau Cnockaert op de 3de plaats voor de kwaliteitsaward van Aquafin

We blikken terug op een bijzonder jaar maar door de goede samenwerking van ons team online zijn we trots te melden dat we opnieuw genomineerd zijn voor de kwaliteitsaward van Aquafin. Bedankt voor jullie inzet en van harte proficiat aan ons team en aan studiebureau Astroplan die de kwaliteitsaward verdiend gewonnen heeft.

Een nieuwe collega versterkt ons team!

Annelies zal ons Urban team versterken als landschapsarchitecte. Normaliter organiseren we een ontbijt om onze nieuwe collega te verwelkomen maar door COVID-19 is het een online ontbijt geworden met ondertussen 19 collegas. Welkom in ons team!

We hebben de eerste innovatieprijs van Vlario gewonnen!

Vlario, kenniscentrum en overlegplatform voor de Vlaamse riolerings- en afvalwaterzuiveringssector, reikte op 29 september 2020 voor het eerst een Innovatieprijs uit. Die ging naar een project van Aquafin, Bureau Cnockaert - Urban Engineering , stad Roeselare en VMM om van een bestaande wijk in Roeselare een klimaatrobuuste plek te maken waar het aangenaam vertoeven is. Door het vernieuwend concept wordt het water een meerwaarde in plaats van een overlast. Het verblauwen, vergroenen en verbinden maakt de wijk regenbestendig en ruimte voor water en groen zorgt voor kwalitatieve en veerkrachtige groenzones waarbij we biodiversiteit centraal plaatsen.

Centrumvernieuwing Kuurne

Het centrum van Kuurne wordt heraangelegd. Door het veranderende klimaat zijn we genoodzaakt te volharden in het ontharden. Dat hebben we kunnen realiseren door de bestaande verharding te beperken tot het minimum. Hierdoor kunnen we de grijze publieke ruimte omvormen tot groen-blauwe publieke ruimte. Dit zorgt voor een verhoging van de beleving van het centrumgebied en tegelijk creëren we een nieuwe identiteit voor Kuurne, de gemeente van morgen.

Ontharden parking Groeningelaan

Kortrijk breekt uit ! Parking wordt park, Kortrijk onthard 2700m2 asfaltoppervlakte in het centrum van Kortrijk. We zijn verheugd aan te kondigen dat wij samen met landschapsarchitecte Katinka T'Kindt de ontwerpwedstrijd hebben gewonnen. Als ontwerpbureau zetten wij ons graag in om te volharden in het ontharden, deze opdracht strookt dan ook meteen met onze visie! Het wordt een boeiende opdracht die we samen met de bewoners, via participatiemomenten, zullen waarmaken. Het project behoort tot één van de proeftuinen in Vlaanderen.

Ook tijdens corona één sterk team, online!

Ook wij hebben tijdens corona het werk verder kunnen zetten door telewerk aan te bieden. Wij bedanken dan ook alle collega's die zich één voor één flexibel hebben opgesteld. Dit brengt ons tot één sterk team, online! Het intern taskforce team heeft een plan klaarliggen om op 25 mei 2020 terug werken op kantoor mogelijk te maken. Er is rekening gehouden met de hygiëne en de 'physical distancing' van 1m50 te garanderen. De collega's op kantoor blijven in contact met de collega's thuis.

'toekomstgerichte hemelwaterontwerpen'

Goede voorbeelden in Vlaanderen gebundeld in de catalogus van Vlario! We zijn verheugd dat we met twee projecten geselecteerd zijn. Op naar nog meer toekomstgerichte projecten! meer info op de VLARIO DAG. ( 09 juni 2020 > https://www.vlario.be/vlariodag2020/ )

opleiding - Vlario

Voor de opleiding 'SUDS - klimaatvriendelijk ontwerpen' van Vlario werden we uitgenodigd om praktijkvoorbeelden voor te stellen aan studiebureaus en stad-, gemeentebesturen. 'volharden in het ontharden' #anders denken #anders ontwerpen

heraanleg N8 - verhoging van de verkeersleefbaarheid

De N8 tussen Oostvleteren en Woesten wordt heraangelegd waardoor de verkeersleefbaarheid verhoogd wordt. Gisteren namiddag vond de infomarkt plaats, zowel bewoners als Focus WTV waren aanwezig. Het filmpje kan je via deze link bezichtigen: https://www.focus-wtv.be/nieuws/90-onteigeningen-voor-heraanleg-n8-vleteren

2020 is loading...

Na een boeiend 2019, wensen we jullie met ons ganse team een inspirerend 2020 toe. Onze kantoren zullen gesloten zijn vanaf 24/12/2019 t.e.m. 05/01/2020

'De warmste worst'

Ons onderdak uit Ieper heeft 3.337,12 EUR ingezameld voor het goede doel. Het bedrag gaat naar TEJO (therapeuten voor jongeren). Bureau Cnockaert heeft ook warme steun aangeboden door 16 warme worsten te bestellen. https://www.onsonderdak.be/dewarmsteworst

Nét niet 'het projectteam van het jaar' bij de Aquafinawards

Je kan het filmpje bekijken op: https://www.youtube.com/watch?v=BnlHZEmlD_4 Bekijk de drie genomineerde projectteams achter elkaar. - CRA en Aquafin zorgen voor hyperbetrouwbare staalnametoestellen. - Bureau Cnockaert, de Stad Roeselare en Aquafin ontwerpen een klimaatrobuuste woonwijk. - Studiebureau Sweco Belgium, aannemer Colas en Aquafin werken een aartsmoeilijk rioleringsproject vroeger af dan gepland.

Bureau Cnockaert in tijdschrift ondernemen

"Stimulans om mee te denken over hun eigen toekomst" De derde generatie deed haar intrede in het familiebedrijf. Het leek ons nuttig om het begeleidingstraject 'Familio' van Voka te volgen ook al staat een overname binnen de familie nog niet meteen voor de deur. Familio heeft hen aangewakkerd om nu al mee na te denken over de toekomst. Er waait nu al een frisse wind met o.a. een nieuw logo en website.

Nieuw logo

Designer Ben Meulemans: "Door verschillende stukken uit de lettervormen te verwijderen creëren we nieuwe ruimtes. Deze relatie tussen de negatieve en positieve ruimtes reflecteert de moderne idealen, de betrouwbaarheid en het solide karakter van het bedrijf."

Opening parking Don Bosco Kortrijk

De nieuwe parking wordt gebruikt door Don Bosco College als bezoekers van het speelbos Doerak. Een dubbel-richting fietspad is geïntegreerd om een veilige fietsverbinding naar de schoolomgeving mogelijk te maken. Enkele boomstammen, afkomstig van de realisatie van de verlaagde Leieboorden in Kortrijk, zijn hergebruikt om dienst te doen als natuurlijk zit/speel - element.

Opening Parnassiusstraat Koksijde

De werken situeerden zich tussen de Middenlaan en de Gevaertlaan. De aanleg van DWA en RWA over de volle lengte. Langs één zijde is er een nieuw wandelpad aangelegd in waterdrainerende betonstraatstenen en aan de overkant een groenzone.

Opening fietspad Kortemark

Fietsen tussen het centrum van Kortemark en Zarren zal vanaf nu veiliger zijn. De fietssnelweg F35, is officieel geopend.

Bureau Cnockaert steunt sociale doelen

Met ons team steunen we de vzw Kouterkids. Deze vzw steunt kinderen die in moeilijke leefsituaties zitten, om toch een fijne ontspanning te kunnen bieden, en hen te ondersteunen bij het zelfstandig wonen. Daarom nemen we deel aan de benefietavond met avant-première van “Torpedo” in de Kinepolis Kortrijk op 16/10/2019.

Ontbijtvergaderingen

Regelmatige ontbijtvergaderingen met het volledige team met DJAR én vers fruitsap van Valerie. Een hele ervaring met een gezond ontbijt.

Fruit op het werk

Ons bedrijf heeft gekozen voor de gezonde snack tijdens het werk van de lokale markt ! Het zorgt voor extra vitamines en mineralen :)

Branding workshop

De workshop werd georganiseerd door Ben Meulemans met de bedoeling dat de werknemers de kans kregen om mee na te denken over de branding van het bedrijf.

Dé picnicktafel

vanaf nu kunnen we lunchen, vergaderen, ontspannen langs de vijver van ons bedrijf!

"Innovatie, duurzaamheid en kwaliteit staan steeds centraal"

"Een passende identiteit creëren voor het openbaar domein, op maat van elke opgave"

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×